Organizacja imprezy firmowej to nie tylko kwestia wybrania miejsca czy zaplanowania atrakcji, ale również przygotowania doskonałego menu, które zadowoli i zaskoczy uczestników. Dobór dań zależy w dużej mierze od rodzaju zaplanowanego wydarzenia oraz liczby gości. Sprawdź, co jeszcze warto wziąć pod uwagę i dlaczego kuchnia staropolska może okazać się najlepszym wyborem.
Klasyczna kuchnia polska, a może menu w nowoczesnym wydaniu?
Właściwe zaplanowanie firmowej imprezy jest istotne dla wizerunku przedsiębiorstwa, szczególnie gdy na wydarzeniu będą obecni klienci oraz partnerzy biznesowi. Obecnie standardem jest ułożenie zróżnicowanego menu, w którym nie powinno zabraknąć dań wegańskich i wegetariańskich czy posiłków dla alergików. Popularnością cieszy się zorganizowanie tego typu wydarzeń w plenerze. Wówczas doskonale sprawdzają się dania z grilla oraz inne mniejsze przekąski. Warto pamiętać, że przy wyborze konkretnych dań absolutnie nie należy dopuszczać do sytuacji, w której ktoś mógłby poczuć się pominięty.
Choć część właścicieli firm decyduje się na kuchnię zagraniczną, by wpasować się w aktualne trendy, to trzeba przyznać, że polskie społeczeństwo woli jednak sprawdzone menu w postaci dań kuchni tradycyjnej i regionalnej. Taka opcja może również spodobać się zagranicznym gościom, którzy z pewnością chętnie spróbują nowych smaków.
Imprezy firmowe pod Warszawą – gdzie serwowana jest kuchnia staropolska?
Szukając odpowiedniego miejsca do zorganizowania imprezy firmowej pod Warszawą, warto zainteresować się obiektem, który oferuje autorską kuchnię. Dwór nad Narwią położony zaledwie kilkadziesiąt kilometrów od centrum Warszawy będzie doskonałym wyborem. Organizujemy m.in. bankiety firmowe, spotkania integracyjne i imprezy plenerowe. Uczestnicy mogą skosztować potraw regionalnej kuchni mazowieckiej, a także kuchni polskiej i staropolskiej. Wszystkie dania są przyrządzane z wykorzystaniem świeżych składników pochodzących od lokalnych i sprawdzonych dostawców.